Snorkelen op de Seychellen

Blog Seychellen

Snorkelaars zullen ontdekken dat de Seychellen uitstekende mogelijkheden bieden om onder water te verkennen. De meeste resorts en veel liveaboards hebben speciale programma’s om te snorkelen.

De locatie van de Seychellen in het westelijke deel van de Indische Oceaan leeft van het zeeleven. Hoewel het aantal verschillende soorten koraal- en rifvissen lager is dan in het Indo-Pacifische gebied, is het nog steeds veel hoger dan in de Caribische en Rode Zeeën. De eilanden, atollen en koraaleilandjes zijn rijk aan koralen die groot en klein zeeleven aantrekken. Enkele van het onderwaterleven waar het gebied om bekend staat, zijn onder meer:

 

Karetschildpad en groene schildpadden

Wildvissen zoals zwaardvis, marlijn en zeilvis

Barracuda

Reuze tandbaars

Grijze en zilvertip rifhaaien

Hammerhead Sharks

Leeuw vis

Mantarog

Napoleon Wrasse

Doejong

Pijlstaartrog

Walvis haai

 

Duikveiligheid

Als u een aanstaande duiktrip plant of naar de Seychellen reist, is het een heel goed idee om te investeren in een reisverzekering voor duiken, omdat u nooit weet wat er kan gebeuren en wanneer u het nodig heeft (er gebeuren namelijk ongelukken!). Ik raad deze duikverzekering aan, omdat ze wereldwijde dekking bieden en zich richten op het bieden van kwaliteitsverzekeringen en medische hulp aan duikers.

 

Op de Seychellen en de Malediven kun je uitstekend duiken. De locaties onder water lijken erg op elkaar met misschien meer wrakken op de Seychellen. De Seychellen hebben echter niet het grote aantal resorts op privé-eilanden en hebben niet de internationale reputatie een luxe huwelijksreisbestemming te zijn. Voor de Scuba-duiker betekent dit dat de Seychellen een meer natuurgerichte bestemming zijn en redelijker geprijsd.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *